ת"א
בית משפט השלום טבריה
|
40757-12-09
19/01/2011
|
בפני השופט:
רים נדאף
|
- נגד - |
התובע:
ערן חביב
|
הנתבע:
1. מלון ארבל טבריה נופש ותיירות בע"מ 2. אילן חביב
|
|
החלטה
1.בישיבה מיום 30.11.10 לא הייתה התייצבות מטעם נתבע מס' 2, ומטעם נתבעת מס' 1 התייצבה גב' שולה אפרתי, מנהלת החשבונות של המלון, שאינה בקיאה בפרטי התביעות. היא מסרה כי נתבע מס' 2 לא יכל להופיע מפאת מחלתו. על כך לא הוצג כל תיעוד רפואי.
חשוב לציין כי זוהי הישיבה השנייה אליה לא מתייצבים הנתבעים, ובעבר אף חויבו בהוצאות משפט בגין כך, ביקשו לבטל את החיוב בהוצאות, נעתרתי לקשה באופן חלקי, והנתבעים שילמו לב"כ התובעים את ההוצאות שנקבעו.
2.ב"כ התובעים עותר למתן פסק דין בשתי התביעות כנגד נתבע מס' 2, לחייב את הנתבעים בהוצאות משפט, וכן להורות על חילוט הערבות הבנקאית ע"ס 60,000 ₪ שהופקדה ע"י הנתבעים בתיק 4057-12-09 כתנאי לביטול העיקולים שהוטלו על כספי הנתבעים באותו תיק.
3.לאחר ששמעתי את טיעוני ב"כ התובעים, שוכנעתי כי אין מקום להיעתר לבקשה למתן פסק דין כנגד נתבע מס' 2, או לחילוט הערבות הבנקאית שהופקדה ע"י הנתבעים בתיק זה לאור הטענה בדבר מחלתו, בעקבות ניתוח אותו עבר טרם הדיון האחרון. יחד עם זאת יכל נתבע מס' 2 ליצור קשר עם ב"כ התובעים לפני מועד הדיון, ולבקש את הסכמתו לדחיית מועד הדיון, ובכך היה חוסך ממנו הופעה מיותרת בבית המשפט, אך נתבע מס' 2 לא עשה כן, ובכך הפגין זלזול בזמנו של ב"כ התובעים, וזמנו היקר של בית המשפט.
4.בהתחשב באמור לעיל אני מחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לב"כ התובעים עד יום 9.2.11 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 2500 ₪, אחרת יינתן פסק דין כמבוקש, ותחולט הערבות הבנקאית שהופקדה בתיק 40575-12-09.
ב"כ התובעים יודיע לבית המשפט עד יום 10.2.11 אם קבל את סכום ההוצאות לידיו.
5.לעניין הבקשה של הנתבעים בתיק 9166-03-09 להחזיר לקופת בית המשפט את הסכומים שהועברו לידי ב"כ התובעים בסך 50,000 ₪ (סכום שהועבר לתיק ע"י צד ג' בהליך העיקול), וכן 15,000 ₪ (הערובה שהופקדה ע"י התובע באותו תיק כערובה בהליך העיקול הזמני), ולאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, אני דוחה אותה מהטעמים שצוינו בתגובת ב"כ התובעים ואשר הוגשה לתיק ביום 18.4.10.
6.אני מורה על הגשת תצהירי עדות ראשית, התובעים תוך 30 ימים, והנתבעים תוך 30 ימים אחריהם. מובהר לנתבעים כי היות ובא כוחם הקודם, עו"ד פיין, שוחרר מייצוגם כבר ביום 20.1.10, והיה להם די הותר זמן לקבלת ייצוג משפטי אחר, לא תינתן להם ארכה לקיים את החלטות בית המשפט מהטעם של העדר ייצוג משפטי.
7.להוכחות הצדדים בשני התיקים ביום 2.5.11 שעה 11.00. הצדדים יזמנו את עדיהם באמצעות בית המשפט זמן סביר לפני מועד הדיון.
צד המעוניין בהעדת עד שלא הוגש מטעמו תצהיר יגיש על כך בקשה מנומקת הנתמכת בתצהיר עם העתק ישירות לצד שכנגד.
8.המזכירות תמציא החלטה זו לב"כ התובעים, וכן לנתבעים באופן אישי בדואר רשום עם אישורי מסירה, וכן תיידע את נתבע מס' 2 טלפונית על החלטה זו, ותערוך על כך רישום בתיק.
ניתנה היום, י"ד שבט תשע"א, 19 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.